Kérjük támogassa Alapítványunkat!

Kérjük támogassa alapíványunkat adója 1%-ával!

Adószám:
18935763-1-19

Számlaszám:

73200189-16011298

Köszönjük!

Az Alapítvány támogatói:

  • Haribo
  • VMJV Polgármesteri Hivatal
  • SportTóni Rendezvényszervező Iroda

A szervezetet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja


http://elelmiszerbank.hu


 

Intézményünk médiatámogatói:

A Családsegítő  és Gyermekjóléti Szolgálatot Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata részben önálló intézményként 2000. március 01-től hozta létre Veszprém, Budapest u. 9-11. szám alatti székhellyel.


A 2000-ben létrejövő intézmény gyökerei azonban korábbra, 1987-ig nyúlnak vissza, ekkor Veszprémben már működött intézményünk jogelődje a Családsegítő Központ.

A CSSK 1991-ben átszervezéssel a VMJV Polgármesteri Hivatalhoz került, mint a Gyám és Szociálpolitikai Iroda önálló csoportja. 1997-ben a Gyermekvédelmi Törvény hatályba lépésével új szolgáltatás, a gyermekjóléti szolgáltatás indult el Veszprémben is.

A CSSK ettől az időszaktól két szakmai csoporttal, 13 munkatárssal végezte a családsegítő és a gyermekjóléti szolgáltatás feladatait.
2000. március 1-től a feladatok ellátása ismét intézményesült formában, került megszervezésre.


Az intézményünk történetében a 2006. év mérföldkőnek tekinthető, ekkor az eddig csak Veszprém közigazgatási területén működő intézmény 9 kistérségi területen is elkezdte tevékenységét: Nagyvázsonyban, Mencshelyen, Pulán, Vöröstón, Tótvázsonyban, Hidegkúton, Barnagon, Nemesvámoson és Veszprémfajszon.

2006. májusában pedig az intézményt a fenntartó új székhelyre költöztette, egy felújított 513 nm-es épületbe, a Mikszáth K. u. 13. szám alá.


2007-ben az intézmény feladatai jelentősen megnövekedtek, egyrészt új kistérségi település került az ellátottaik közé: Papkeszi, másrészt az intézmény Családsegítő Szolgálata elkezdte adósságkezelési tanácsadói munkáját, valamint a Gyermekjóléti Szolgálat, Gyermekjóléti Központtá nőtte ki magát.

2007. március 1-től a Gyermekjóléti Központ Veszprémben nyújtja a négy speciális gyermekjóléti feladatot: a kórházi szociális munkát, a kapcsolatügyeletet, a készenléti szolgáltatást és az utcai szociális munkát.


2008. december 31-től az intézmény Gyermekjóléti Szolgálata Veszprém megyében módszertani feladatokat is ellát.


2009. január 1. Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlése intézményünkhöz csatolta a Veszprém, Pápai út 37. szám alatti Családok Átmeneti Otthonát.