ALAPÍTVÁNYI TÁMOGATÁS 2018

ALAPÍTVÁNYI TÁMOGATÁS 2018

Zenében és sportban is példásan – Heizer Nóra és húga, Aliz pályázata nyert

A nagyobbik Heizer lány viszi magával a tanulnivalót és szerinte minden a jó időbeosztáson múlik.

Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény Alapítványa tanulásban és a sportban is jeleskedő fiatalokat szeretett volna támogatni. Felhívásukra több pályamunka érkezett, és mint arról beszámoltunk, a Heizer testvérpár, Nóra és Aliz pályaműve nyerte el a döntéshozók tetszését.

Heizer Nóra 13 éves, a Dózsa György Általános Iskolában tanul. Két esztendeje szinkronúszik, míg korábban közel nyolc évig versenyszerűen úszott, ugyanakkor oboán is szépen játszik.

– Nyolcéves koromtól szerettem volna szinkronúszni, jött egy lehetőség, jelentkeztem, így azóta járok – mondta Nóra, aki jól is tanul. Igaz, elmondása szerint becsúszik néha egy-egy gyengébb érdemjegy, ám mint az kiderült, ez azért fordul elő, mert idő hiányában nem tud kellően felkészülni. – Szeretnék négyes-ötös tanuló maradni, mert a célom az, hogy bekerüljek a Lovassy gimnáziumba, s oda kellenek a jó jegyek.

A hetedikes lány elárulta azt is, hogy leginkább hétvégén tud barátaival találkozni.

– Elviszem a tanulnivalót magammal. Nem az iskolában, hanem otthon ebédelek, így a zeneiskola, vagy az edzés előtti időt is tanulásra igyekszem fordítom – mondta kérdésünkre Nóra, aki szerint sok múlik az időbeosztáson.
Májusban lesz kilencesztendős Heizer Aliz, a másik díjazott, aki elsős kora óta játszik hangszeren, jelenleg furulyán.

– Kerékpározom is tavaly szeptembertől, az edzőm szerint ügyes vagyok – mondta Aliz. Az ugyancsak a Dózsa iskolába járó kislány elárulta, hogy a furulyát fuvolára szeretné lecserélni, mert tetszik neki a hangja. – Nem zenél senki a családban, de apa országúti kerékpáros – tette hozzá búcsúzóul Aliz.

Forrás: vehir.hu

Oszd meg most!