Fiatalokat támogat a Családokért és Gyermekekért Alapítvány

Fiatalokat támogat a Családokért és Gyermekekért Alapítvány

Az alapítvány két 18 éves tehetséges fiatalt, a hegedűn játszó Borit, és a röplabda játékos Edmondot támogatja a Veszprémi Megyebálon befolyt 500 ezer forintból.

Február végén tartottak ötödik alkalommal megyebált Veszprémben. A szervezők akkor megígérték, a tombolasorsolás bevételét jótékony célra, a veszprémi székhelyű Családokért és Gyermekekért Alapítvány támogatására ajánlják fel.

A tombolák eladásából összesen félmillió forint folyt be, melyből 100 ezer forintot (fele-fele arányban) két fiatal megsegítésére fordít most az alapítvány.

A kedd délután a Családsegítő Szolgálat épületében tartott sajtótájékoztatón elhangzott, összesen tízen pályáztak támogatásra, melyből most

két 18 éves fiatalnak, Vásárhelyi Borbála Zitának és Garamvölgyi Edmondnak szeretnének segíteni.

Szőke Veronika, az alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, mindkét fiatal tanulásban és tehetségben is jeleskedik, a pénzzel a további fejlődésüket kívánják támogatni. A fennmaradó 400 ezer forintot úgynevezett krízistámogatásra és gyermekprogramokra fordítják.

Vásárhelyi Borbála Zita a Padányi katolikus gimnázium magántanulója, mellette a Csermák Antal Zeneiskola 10. évfolyamos hegedűművésze.

„Mióta elhatározta, hogy zenei pályára megy, töretlen lendülettel, kivételes szorgalommal készül. Szépen fejlődik, miközben magántanulóként a gimnáziumban is szép eredménnyel tanul. A Gárdonyi Ifjusági Kamarazenekarban játszik, évek óta erősen kötődik a közösséghez, a nála fiatalabbaknak szívesen segít, akik felnéznek tudására és emberi kvalitásaira”– írták róla tanárai.

Szülei öt gyermeket nevelnek. Bori álma, hogy a Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájára eljusson, az alapítvány a pénzzel a szállási, utazási és részvételi díj fizetésében szeretne segíteni.

A Családokért és Gyermekekért Alapítvány másik támogatottja a Veszprémi Röplabda Klub U-19-es csapat irányítója és kapitánya, Garamvölgyi Edmond. Edzője azt írta róla, edzéseken rendszeresen 110%-ot nyújt, rátermett, korrekt, elkötelezett, jól kommunikál és megbízható fiatal.

„A sport mellett sem hanyagolja el tanulmányait, ennek leghitelesebb bizonyítéka, hogy az aktuális tanév matematika verseny országos döntőjébe is bejutott.” Tanulmányait a Közgazdasági szakgimnázium elvégzése után a Pannon Egyetem informatika szakán kívánja folytatni.

Forrás: vehir.hu

Oszd meg most!